Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide


Ziua Pământului – 22 aplilie

Ziua Pământului semnifică o zi importantă pentru întreaga umanitate. Aceasta este o zi în care putem mulțumi Pământului nostru pentru existența sa. Este o zi in care ne gandim, reflectam la planeta noastra, la mediul natural si la tot ce putem noi sa facem sa avem un pământ sănătos. Ziua Planetei Pământ este o zi în care trebuie să sărbătorim natura, verdele și albastrul cerului, păsările, florile și tot ce ne înconjoară.

În cadrul Colegiului,,Gheorghe Asachi” s-au desfășurat un șir de activități ce au fost oferite cadou pentru Planeta Pământ. Ziua Pământului – 22 aplilie sărbătorită în fiecare an ne reamintește de rolul omului pe pământ. Prin aceste  activități motivăm elevii  să conștientizeze situația despre poluarea mediului înconjurător și responsabilizarea lor prin acțiuni concrete de a proteja Pământul;

În ajun de Sărbători Luminate elevii colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani au realizat o expoziție având titlul Reînviere prin reciclare . Creativitatea și inginiozitatea elevilor au combinat motivul sărbătorilor de Paști cu obiectivul principal al umanității – renovare prin reciclare. Prin lucrările lor individuale ei au dat o nouă viață materialelor deja utilizate, ca: hârtie, carton, plastic, sticlă etc.

Principalul îndemn al elevilor din colegiul este de a proteja mediul nostru pentru generațiile viitoare prin înoire, reînviere, reciclare, astfel ca planeta Pământ să aibă continuitate…..Reciclează!!! Salvează Pământul!

Activitate extracurriculară cu genericul 22 aprilie – Ziua Pământului  au avut în vizor competențelor ca: argumentarea realității dintre elemente, procese și fenomene geografice prin mijloace și limbaje specifice și evidențierea măsurilor posibile de ameliorare  mediului natural la nivel local și global. Ca un fir roșu pe tot parcursul activității  răsuna îndemnul – Protejați Pământul!!! Elevii grupelor SA2101, ET2102, ET2103 au recitat poezii și au cântat cântece despre frumusețea Pământului. Însă Pământul mereu cerea ajutor de la oameni. Soluțiile propuse de elevi în scopul protejării Pământului ei le-au prezentat prin dramaturgie, reflectând despre separarea ambalajelor, reciclarea etichetelor de pe diverse produse, înlocuirea detergenților utilizați în diverse activități umane, etc.. În cadrul dialogului dintre Pământ și Om, omul ia învățături importante ca:

Acum simțim cel mai bine

Cât putem să fim de mici,

Nu suntem stăpâni pe tine,

Ci doar musafiri aici.

Cadou oferit pentru Terra noastră a fost flash-mob pregătit de elevii din Colegiu ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, care au înviorat Pământul. Au fost încadrați si profesori care susțin activitatea elevilor și contribuie la educarea ecologică a tinerii generații .Doar împreună putem contribui să facem  lumea mai bună și prosperă în casa nostră comună – Planeta Pământ.

 

Minciuc Elena, profesor istorie și geografie, GDÎ

Colegiul „Gheorghe Asachi” din Lipcani